Return to site

Cu ce ramanem dupa Corona?

March 23, 2020

Am intrat si eu zilele astea in energia planetara Coronavirus. M-am speriat, agitat, m-am agatat de cei din jur si de metode vechi pentru un dram de “normalitate”, de familiaritate si confort al mintii. Simteam cum respiratia mi-e superficiala, gandurile amalgam, starile incoerente si corpul inert, inghetat. Saream din una in alta in cap, parca nu reuseam sa ma adun, nu mai pridideam sa-mi fac liste peste liste. Poate va suna cunoscut...

Spre bucuria mea, in timp, m-am pregatit pentru asemenea situatii si trairi. In ultimii ani am curatat in mine traume stocate in corp, programe mentale, am experimentat si alte stari in afara de limitare si frica, traind din ce in ce mai mult in pace, claritate si creativitate. Stiu sa identific cand ceva imi apartine si cand intru in campul altora, preluand starile si gandirea lor. Imi dau seama cand am un nivel de constiinta mai scazut si nu mai aleg sa il justific, hranesc, sa ma balacesc in el, ci caut iesirea. Ma cunosc si am unelte eficiente pentru a ma despovara cand intru in gravitatia mentalului colectiv.

Cand vreau sa imi aduc claritate, in functie de ce simt ca ma sustine pe moment, practic TRE®, folosesc meditatii ghidate, fac o baie cu sare, folosesc esente florale Bach, citesc materiale care ma centreaza, folosesc eliberarea somato-emotionala prin cuvant, ma masez cu o rola de spuma tare - ma responsabilizez si permit, discern, respir cu intentia de a ma centra in mine si mai ales imi dau voie sa am incredere in partea intelepta dinauntrul meu.

De voie, de nevoie fiecare dintre noi va trebui sa gaseasca in perioada care vine propriile resurse interioare, metode si oameni care sa il sustina. In contextul izolarii, fricii generale si reorganizarii la nivel individual si global a tot ceea ce odata era familiar intoarcerea spre sine nu mai este optionala.

Fiecare va trebui sa dea nas in nas cu piticii de la mansarda, cu limitarile si valorile proprii, cu felul in care a trait pana acum…. cu tot ceea ce a creat in viata si fiinta sa. Ceea ce era inauntru acum iese afara, ceea ce era ascuns acum se va revela, ceea ce mocnea acum va arde in aer liber. Aceasta este o perioada extraordinara de curatare si de transformare. Viata nu va mai fi nicicand cum a fost si asta este o mare binecuvantare. Ca planeta eram amortiti...poate acesta va fi inceputul trezirii. Eram gri, nemultumiti, confortabili, fara profunzime si cu spiritul adormit...poate acesta este restartul de care aveam nevoie.

Transformarea nu este mai niciodata placuta - poate fi intensa, purgativa, profunda, eliberatoare, expansiva...insa placuta - foarte rar. Ea implica renuntarea la tot ce am cladit disfunctional, la toate lucrurile in spatele carora ne-am ascuns. Ea inseamna sa stai fata in fata cu “monstrii” din tine, care sunt de fapt doar aspecte ranite neintegrate, pentru a le vindeca. Planeta pe care locuim moare, asa cum moare si sufletul in noi cand nu il hranim si fugim de noi. Chiar era timpul pentru o schimbare, pentru o pauza, pentru un reset - acum, inainte ca tehnologia sa avanseze si mai tare, intensificand toate dinamicile interioare si sociale odata cu ea.

Observati, dati-va voie sa fiti prezenti, sa vedeti ce iese din voi in aceasta perioada, ce dinamici se manifesta in relatiile voastre. Nimic din ce se intampla in viata voastra, din ceea ce traiti, nu este datorita virusului Corona, acesta este ca o substanta de contrast, devoaleaza ceea ce inainte era invizibil ochiului, si este un catalizator, grabeste procesele care erau deja in curs, intensifica dinamicile in care deja va aflati.

Asadar haideti sa ne responsabilizam, nu doar la spalatul pe maini si ne-iesitul din casa, ci si in ceea ce priveste viata noastra interioara. Sa fie aceasta perioada curatenia de primavara, gura de aer proaspat pe care sufletul nostru o astepta! Sa fim onesti si sa ne asumam ceea ce traim, sa folosim aceasta abundenta de timp pentru a ne transforma interior, a ne creste nivelul de constiinta, a face loc unor stari mai inalte: de bucurie, creativitate, compasiune, claritate si intelepciunea. Sa iesim din aceasta perioada nu doar cu cateva kilograme in plus, dar si cu o minte mai clara, un suflet mai curat, stabilitate emotionala si maturitate spirituala!

Haideti sa devenim mai sanatosi din toate punctele de vedere, nu doar sa nu ne inbolnavim!