Return to site

Coronavirus și schimbările sociale

Totul se intensifică - Ce facem?

March 13, 2020

Cred că această pandemie este momentul ideal să aplicăm principiul "Viața nu este ceea ce ți se întâmplă, ci modul în care alegi să răspunzi.".

Schimbările recente ale modului de trai ne forțează cumva să încetinim, să ne întoarcem spre noi înșine și scoate la iveală toate aspectele, dinamicile pe care le dădeam până acum sub preș. Toate acestea pot fi o mare binecuvântare dacă alegem ca această perioadă să fie una de integrare și transformare.

Tot ceea ce iese la iveală exista deja acolo. Fie că este o tendință de a ne panica când nu deținem controlul sau când lucrurile nu merg conform așteptărilor noastre, dinamici toxice în relațiile de familie sau orice alt aspect interior pe care îl manifestăm, toate acestea vin spre curățare și clarificare.

Din multe puncte de vedere nu vom mai putea întoarce spatele către ceea ce până acum am ignorat sau amânat. Totul se va intensifica: tiparele comportamentale, dezechilibrele emoționale, jocurile de putere, dizarmoniile din relații și din comunicare.

Vă invit în săptămânile ce urmează să pășiți în rolul de observator. Permiteți-vă să vedeți dezechilibrele din interiorul vostru și din viața voastră, fără să le justificați sau acoperiți. Dați-vă voie să le observați.

S-ar putea ca această perioadă să ducă la rezolvarea unor probleme ignorate de ani de zile, la apropierea sufletească de proprii copii sau parteneri sau la destrămarea unor relații care deja nu mai erau funcționale. Oricare ar fi rezultatele la nivel personal și interpersonal, dacă suntem deschiși către noi perspective, s-ar putea să vedem că în doar câteva luni putem realiza schimbări care altfel ar fi durat ani, ar fi venit cu prețuri sufletești mai mari și ne-ar fi consumat mult mai multă energie. Întoarcerea spre sine este mereu un catalizator, grăbește procesele care sunt deja în curs.

Așadar haideți să ne permitem să fim mai conștienți în lunile care urmează pentru a putea curăță, clarifica, integra și transforma ceea ce nu ne mai servește! Gata cu ignoratul, ascunsul sub preș, fugitul, prefăcutul, mințitul - la propriu nu mai avem unde. 😊