Return to site

Ce este creativitatea?

- și ce este necesar pentru a o experimenta -

December 16, 2019

Iubesc arta, creația; orice îmi cere sau gâdilă creativitatea îmi aduce o bucurie imensă.

Ceea ce uit deseori este că acest simț al creativității este un mod de a percepe lumea pe care pot alege să îl folosesc oricând, și nu un atribut pe care o situație anume îl cere sau îl scoate la suprafață.

Creativitatea este o stare pe care ți-o permiți și care îți schimbă modul de a simți, a vedea, a înțelege orice situație în care te afli.

Însă pentru a ajunge să ne alegem starea de experimentare trebuie întâi să fim prezenți în viața noastră și onești cu noi înșine.

În multe contexte, culturi, religii diferite se vorbește despre cât de important este să fim prezenți, pentru unii poate a devenit chiar un clișeu, ceva considerat expirat, supraestimat - la urma urmei suntem obișnuiți chiar din școală să spunem Prezent... pe pilot automat atunci când ni se rostește numele.

Presupunem că avem liber arbitru și fără aceasta stare de prezență, dar dacă tu nu ești prezent, conștiința ta nu este aici, cine din tine alege?

Simplu, programele/tiparele mental-emoționale - pilotul tău automat. Ele sunt cele care ți-au asigurat supraviețuirea în situații traumatice, dar și monotonia, plictiseala, repetarea acelorași greșeli și tipare distructive.

Așadar, nimic NOU nu va apărea vreodată în viața ta, nici un fel de SCHIMBARE reală nu se va înfăptui dacă tu nu ești PREZENT și nu ALEGI.

Nu vei experimenta decât limitat - mereu aceleași stări, simțiri, relații dacă nu ești PREZENT să ALEGI ceva nou.

Mintea ta îți va aduce mereu aceași realitate veche, aceleași contexte și aceleași credințe vechi exprimate în felurite forme. Atât timp cât mintea este la cârma ființei care ești acesta este singurul lucru care se poate întâmpla, pentru că ea este repetitivă și reactivă, rulează programe și tipare; nu este creativă.

Cel care crează ești tu, conștiința care ești.

Singurul mod în care poți aduce ceva cu adevărat nou în viața ta este să fii prezent și să alegi ce să experimentezi în actul tău de creație.