Return to site

Oglindirea de început de an

January 19, 2021

A început un an nou și dacă cu 12 luni în urmă aveam o idee foarte clară despre care sunt multele obiceiuri, automatisme, resturi de apucături pe care aș vrea să le lepăd complet și ce aș vrea să pun în loc, ce stări îmi doresc să prindă rădăcini în mine, la startul lui 2021 situația stă altfel.

Când am pus pixul pe foaie am văzut că în locul unei liste de dorințe se așterne una de certitudini - ce știu dincolo de orice îndoială că va înflori în mine.

2020 a fost fără doar și poate cel mai frumos, magic și creativ an al vieții mele de până acum. Am scris mai mult decât în toți ceilalți ani la un loc. M-am mutat 2 luni la mare, un vis pe care îl am de când mă știu. Am vindecat cele mai ascunse răni din mine. Am fost mai liberă și mai ușoară sufletește și am petrecut mai mult timp în natură decât oricând în mijlocul acestei pandemii. M-am adaptat lejer la lucrul online și m-am putut deconecta responsabil de la starea generală de tensiune și frică pentru a susține sănătatea mentală, emoțională a mea, a celor apropiați mie și a clienților mei. Am fost spontană, m-am eliberat de tot ceea ce mi-am propus și am început să îmi trăiesc viața așa cum visam doar că se poate, cu sufletul ușor, bucuros ca de copil, claritate și flexibilitate.

Nu-mi mai doresc nimic din ce nu am deja în anul ce vine, doar știu, simt cu toată ființa că bucuria, pacea, înțelepciunea din mine se vor deschide iar și iar, vor căpăta noi nuanțe și profunzimi, le voi percepe, integra și manifesta în noi moduri și asta e tot ceea ce și vreau.

Singura sete mi-e de ceea ce știu că vine, de noile experiențe care mă așteaptă, de grație și ușurință adusă aici, în materie, în viața mea până cântă fiecare particulă din mine și din ce mă înconjoară această melodie a armoniei, indiferent dacă e întuneric sau lumină de jur împrejur. Mi-e dor doar de neașteptatul fiecărei zile așa cum a fost și până acum - mereu altfel: mai profund surprinzător, mai original în exprimare. Porțile din mine, care țineau zăgazul a ceea ce credeam că merit și deci a ceea ce îmi permiteam să apară în viața mea, au început a se deschide până înspre dizolvare și știu că nu mai este cale de întoarcere.

Pacea din mine doar va crește, dragostea de sine doar se va extinde, înțelegerea experienței pe Pământ doar se va aprofunda, simțurile doar se vor deschide...am trecut de poate și de sper și vreau și de fac orice și de dă Doamne...acum doar e..în continuare cu pasiune dar infinit mai natural.

Împărtășesc toate astea pentru că poate rândurile astea vor trezi o amintire, o sclipire, o dorință, o speranță în cineva că se poate și altfel, că siguranța nu vine din exterior, că ne putem permite noi trăiri și experiențe în ORICE punct al vieții, că valorile sufletului sunt cele care ne împlinesc mai mult decât tot ce ne poate oferi socialul.

Pacea nu e a sta în fața unui peisaj superb, ci a sta față în față cu tine și cu creațiile tale cu seninătate.

Iubirea de sine nu e despre citate pe Facebook, ci a-ți alege experiențele și oamenii în viață  cu demnitate și grație.

Înțelepciunea nu stă în câți ani ai, ci în cât discernământ ai.

Libertatea nu ține de a sta în casă sau a merge la un concert, ci de cât spațiu îți lași să dansezi cu viața tu ție, înăuntrul tău.

Tu pe ce te poți baza dinăuntrul tău că se va extinde? În ce ai investit atâta pasiune și energie încât va crește invariabil, indiferent de ceea ce se întâmplă în jurul tău? Ce experiențe ți-ai creat conștient sau inconștient care se vor continua în acest an? Care e dinamica zilei tale, care e peisajul tău interior? Care e cântecul energiei tale - e greoi, ușor, dinamic, apăsător, armonios, disonant? Dacă îți dorești să îi schimbi cursul, ritmul, oricât de mult sau de puțin, ești dispus să pui la fel de multă energie în crearea a ceva nou cum ai pus până acum în tiparul în care te afli? Ești dispus să vezi și să eliberezi toate beneficiile pe care mintea ta a crezut că le are din vechea dinamică?

Multă lume crede că schimbarea e obositoare, dar de fapt obositoare e rezistența la confruntarea cu noi înșine și toți am trecut prin asta deja în 2020. Obositoare sunt vina, rușinea, frica, credința că nu merităm mai mult, transformarea e naturală, dacă trecem de blocajele mentale. Conștientizarea onestă a ceea ce am creat și alegerea unei noi direcții, a unui nou potențial eliberează de fapt multă energie din tiparele în care ne blocaserăm. A-ți pune intenția și a fi apoi disciplinat în a crea ceva nou îți poate da chiar aripi pentru că aduce un suflu nou după care ființa ta tânjea de mult.

Când aducem ceva nou, mai armonios în viața noastră, acel ceva ne hrănește într-un mod sănătos, natural, eficient după efortul inițial de eliberare din ghiarele automatismelor vechi. Noul adus devine în timp obișnuință și de multe ori intră iar în inconștient, uităm, dar experiența în sine de a alege și a crea ceva ce înainte nu vedeam ca fiind posibil pentru noi, face următoarea creație conștientă și mai ușoară, deoarece căpătăm încredere și exercițiu, cunoaștem etapele unei transformări.

Deci dacă ceea ce vezi crescând în tine nu este ceea ce îți dorești, ce alegi să creezi în loc? Doar pentru că s-a terminat 2020, doar pentru că vom putea în curând să ne aruncăm iar în vechile metode de evitare, nu inseamnă că ceea ce ai observat dizarmonios înăuntrul tău va dispărea de la sine sau că îți vei putea ignora tiparele distructive la fel de ușor ca înainte. Energia mereu își caută o rezoluție, dacă nu îi creezi una armonioasă își va găsi una bubuitoare, nimic nu rămâne blocat sau ascuns la nesfârșit, oricât de adânc ne îngropăm noi capul în nisip.

Ce stări alegi să creezi, să îți aduci înăuntrul tău în 2021? La ce trebuie să dai drumul pentru a face asta? Îți poți permite să o faci cu ușurință și încredere?

Dacă îți dorești susținere te invit să programezi o sesiune de coaching cu mine sau să arunci un ochi pe pagina de Resurse și să vezi ce materiale sau specialiști ți-ar servi mai bine.