Return to site

Celor in curs de transformare

December 1, 2016

Vreau sa impartasesc cu voi un mesaj pe care l-am scris participantelor la retreatul Surori in transformare pentru ca poate fi util oricui tocmai a avut o experienta minunata in care a atins un nou nivel de intimitate, bucurie, iubire, fericire sau succes, in afaceri sau viata personala.

"Gay Hendricks a descris un mecanism important al mintii in cartea The Big Leap si l-a numit Limita de sus. Mintea noastra are o limita de sus pentru fericire, pentru succes, pentru libertate. Ea este de multe ori stabilita inca din copilarie. In momentul in care avem experiente care trec de limita aceea de sus mintea are grija sa ne tina in ceea ce crede ea ca este siguranta, aducandu-ne inapoi la nivelul cu care este obisnuita sau chiar mai jos, pentru orice eventualitate. Acest lucru se intampla in mod subtil si explica experiente precum:

- am avut un weekend foarte intim si placut cu un partener si dintr-o data erupe o cearta fara nici un motiv, nici un dintre noi nestiind de unde a aparut;
– ne indeplinim un vis pe care ni-l doream de mult si nu simtim multa bucurie sau dupa ce simtim multa bucurie avem o perioada de energie foarte joasa, oboseala sau chiar rau fizic;
– avem experiente minunate pe care mintea nu le poate explica si la scurt timp dupa incepem sa ne simtim irascibili, sceptici, sa ne intoarcem cu gandurile in povesti dureroase din trecut, frici de viitor, sa ne negam autenticitatea experientei minunate sau sa ne blocam emotiile;

Gandurile intunecate care apar in cazul acesta sunt mecanisme ale mintii, nu adevaruri. Eu am aflat de asta dupa ce m-am mutat cu partenerul meu intr-un apartament minunat, sustinandu-ma singura din afacerea visurilor mele, un nou nivel de libertate pentru mine si ma simteam foarte sleita de energie. In momentul in care am inteles ca asta se intampla si ca starea mea se datoreaza acestui mecanism am avut acces instant la toata energia din corpul meu care imi era blocata. Nu stiu daca asa functioneaza pentru toata lumea asa ca va invit doar sa va intrebati cu sinceritate daca vi se aplica voua in momentul asta si sa lasati sufletul sa va raspunda. De multe ori sufletul nostru danseaza de bucurie in timp ce noi stam imbufnati cu mainile incrucisate, prinsi intr-un truc al mintii. Daca va pot sustine cu ceva sau simtiti ca altcineva din grup va poate sustine luati legatura, nu va izolati, legatura noastra trece de timpul pe care l-am petrecut impreuna si da, a fost magic si e foarte posibil ca mintea sa nu inteleaga multe lucruri si momentan e ok.

Luati-o incetul, cu incredere in continuare in transformarea voastra, beti multa apa, fiti agile si atente la trucurile mintii, faceti-va timp sa inspirati si sa expirati profund si sa va centrati in voi. Lasati sufletul si spiritul vostru sa va ghideze. Mintea se va obisnui in timp cu noul nivel de fericire, bucurie, viata, curaj si libertate. Sunteti iubite si in siguranta.”

Asadar, daca tomai ati avut o zi, un weekend sau un concediu minunat cu familia sau partenerul, daca afacerea voastra a atins un nou nivel de succes, daca ati trecut prin orice experienta cu mult mai multa bucurie sau libertate decat sunteti obisnuiti lasati-va sa o integrati cu constiinta faptului ca gandurile negative, intunecate care apar in perioada urmatoare sunt doar un mod al mintii de a incerca sa va tina la nivelul stabilit inconstient de multe ori in copilarie si ca puteti alege sa ridicati acest nivel prin observatie, agilitate, iubire de sine si timp de centrare personala. Viata e nelimitata!

Cu iubire,
Teofana